OM OSS


Yara Saheli betyr noe sånt som "nordlig løve". Saheli er et område nord i Mali; Sahel-beltet. Yara betyr løve på "Bambara" - språket i Mali 

Gjennom vårt oppdrett ønsker vi å bevare gode mentale og fysiske egenskaper hos ridgebacken. Vi er opptatt av å beholde den særegne mentaliteten til rasen, samt at også hunder fra oss i stor grad skal oppfylle rasenormen når det gjelder funksjon og helse. Vi avler ikke etter å få utstillingshunder eller sporindivider - det viktigste for oss er rasetypisk ridgeback, mentalitet og helse.

En hund med gode nerver skal kunne håndtere enhver situasjon som den blir presentert for, i arbeid eller hverdag og vi vil at hunder fra vårt oppdrett skal være en perfekt følgesvenn og familiehund.

Hunden skal være familiens stolthet og glede, beskytter av huset og den beste vennen til sine eiere og familie. Rett og slett at dere skal være skikkelig stolte av å bli sett sammen med pelsklingen deres!

Vi undersøker og benytter oss av mange kvalitetsvurderinger i rasen: mentalitetstester, utstillinger (show) og helsekontroller (HD / ED røntgen), kardiotest, DNA-tester, osv.

Kennelen vår ligger 30 km nord for Oslo og vi bor landlig til med skog og jordbruksområder rundt oss.

Vi har hatt Rhodesian Ridgeback siden 2003, mens avelen vår startet først i 2020.

Vår første Rhodesian Ridgeback fikk vi i 2003, Shavano's Fadhili Baron. Han ble desverre bare 2 år og siden 2005 overtok vi Shavano's Ghanima Marula.

Etter Marula hadde vi  den gleden av å dele livet vårt med Shavano's Ms. Indie i hele 14, 4 år og i 2015 importerte vi  Bovijos She's a Mystery "Cuba" fra UK . 


Jeg elsker å bo med en ridgeback. Den har en personlighet som tar pusten fra deg, men den krever sin eier. Får de ikke den oppdragelsen og rammene den behøver kan den fort ta overhånd og en understimulert ridgeback kan finne på mye - noe som gjerne kan gå ut over sko, sofa, tepper, leker....

De elsker å løpe løse og de elsker å krølle seg inntil eieren sin i sofaen. En stor hund med et stort hjerte!


En flott tekst om det å eie en ridgeback og om det å lære kjenne en ridgeback, finner du her - hos våre venner i Shangaza